Tre utenlandsturer – tre temaer. Island, Thailand og Øst-Europa

Varme kilder og vulkaner - fjellstammer - "Dark tourism"

Reiseliv og utvikling er en linje for deg som er lysten på nye eventyr og opplevelser. Vi ser blant annet på hva masseturismen gjør med reisemålene, på hva turismen betyr for etniske stammer og fattige, og hva disse betyr for turismen. Kan turismen avskaffe fattigdommen? Hvordan utvikle turismeprodukter i distriktene i Norge?

Opplevelser

På studieturene får vi mange opplevelser, med fokus på hva turismen gjør med reisemålene og samfunnene, og på hvordan det tilrettelegges for turisme. Hovedfokus på Reiseliv og Utvikling retter seg mot tre studieturer. Se mer på https://www.facebook.com/ReiselivAFHS/

White Sand Beach, Bali

 

Øst-Europa

En av turene går østover i Europa. Vi har tidligere vært i Litauen, Latvia, Danmark, Hviterussland og Russland, men andre land kan også være aktuelle.

Khatyn, Hviterussland

 

Thailand

Vår andre studietur går til Thailand. Opplevelsene står i kø på denne turen. Vi har tradisjonelt besøkt Bangkok og omegn, samt nordområdene, men prøver også å få noen dager ved på ei strand lenger sør.

Bali

 

 

Island

Den tredje studieturen vår går til vulkanøya Island, Snorre Sturlasons hjemsted. Turismen blomstrer på Island. Mange av de som kommer bader i varme kilder, drar på hvalsafari, ser geysiren Strokkur sende vannsøylen 25-30 meter til værs, ser fantastiske fossefall, rir på islandshester, og opplever nordlyset. Vi ser på Islands historie, kultur og turisme.

Thingvellir

Sørlandet

Vi trenger ikke dra langt fra skolen for å ha spennende opplevelser. Søgne har en fantastisk skjærgård, og fra internatet kan man se rett ut på Ny-Hellesund, der Olav den hellige i følge sagnet skal ha æren for det kjente  Olavssundet. På andre siden av det trange sundet, der man i fjellsiden kan se det som mange mener er konturen av Olav, er det naturlige båthavner på begge sider, noe båtfolket vet å sette pris på. Turistene som kommer med lokalbåten fra Høllen i Søgne går også gjerne i land her, for å oppleve den vakre naturen og historien.

Skolen ligger ikke langt fra Kristiansand, og vi har også ei stor hytte med gode fasiliteter på Hovden.

 

Faglig bredde

Faglig er vi innom mange områder. Nevnes kan blant annet teambuilding, kulturforståelse og kunnskap om andre kulturer, turlederkurs, guide og reiseleder, hotell- og resepsjonsledelse, festivaler, bærekraftig turisme, destinasjonsutvikling, produktutvikling, storytelling, naturbasert reiseliv, og mye annet. Reiseliv og Utvikling er for deg som vil forstå mer av turismen enn det som blir beskrevet i turistbrosjyrene. 

Folkehøgskolen er uten eksamen og fast pensum. En viktig del av læreprosessen skjer i møte med mennesker og miljøer i og utenfor skolen. Du møter faglige og sosiale utfordringer på mange plan, og det er viktig at du er forberedt på å delta aktivt i undervisningen. 

Bilder fra linja

 

Søk Reiseliv og utvikling nå

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS
Personvern